Houbový tatarák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečup
1 kostka masox
1 ks menší cibule
1 lžíce sójová omáčka
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce worchestrová omáčka
25 dkg mražené (nakládané) houby
podle potřeby
olej
podle chuti
1 ks žloutek
feferonka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme na kousky a vložíme do kastrolku s trochou oleje a

  2. s kostkou masoxu. Mírně okmínujeme a dáme dusit za občasného podlévání vodou. Asi po 20-ti minutách necháme vysmahnout.

  3. Utřeme oloupaný česnek, pokrájíme cibuli najemno, přidáme kečup, hořčici, worchestrovou omáčku, sójovou omáčku, trochu pepře, mletou červenou papriku, feferonku a přidáme vychladlé houby, které můžeme i rozmixovat. Pro úplnou iluzi tataráku vmícháme 1 syrový žloutek.

  4. Houbový tatarák mažeme nejlépe na topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!