Houbový tatarák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečup 1 kostka masox 1 ks menší cibule 1 lžíce sójová omáčka 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžíce worchestrová omáčka 25 dkg mražené (nakládané) houby podle potřeby olej podle chuti 1 ks žloutek feferonka mletý černý pepř
Postup Houbový tatarák recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme na kousky a vložíme do kastrolku s trochou oleje a
s kostkou masoxu. Mírně okmínujeme a dáme dusit za občasného podlévání vodou. Asi po 20-ti minutách necháme vysmahnout.
Utřeme oloupaný česnek, pokrájíme cibuli najemno, přidáme kečup, hořčici, worchestrovou omáčku, sójovou omáčku, trochu pepře, mletou červenou papriku, feferonku a přidáme vychladlé houby, které můžeme i rozmixovat. Pro úplnou iluzi tataráku vmícháme 1 syrový žloutek.
Houbový tatarák mažeme nejlépe na topinky.