Houskové knedlíky ve vajíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
4 ks vejce
0-1 ks cibule
6 ks rohlík
těstíčko
sůl
1-2 ks vejce
10 dkg polohrubá mouka
0.5 balíčku kypřící prášek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky, nejlépe gumovější, nakrájíme na kostičky. V míse rozmícháme mouku, vajíčko, trochu mléka, kypřící prášek a sůl a smícháme s rohlíky. Kostičky rohlíků se jen lehce obalí těstem, nesmí v něm plavat.

  2. Namočíme si ruce ve vodě a z hmoty uplácáme oválné knedlíky. Vložíme do lehce osolené vody (záleží kolik soli jsme dali do těsta) a vaříme 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé strany. Po vyndání z vody knedlíky propícháme vidličkou, aby z knedlíků vyšla pára a necháme uležet.

  3. Nakrájíme cibuli a slaninu na jemno, vložíme na pánev a necháme osmahnout cibulku dozlatova. Nakrájíme knedlíky na kostičky a přidáme k osmahnuté cibulce a slanině. Knedlíky necháme na pánvi, aby byly trochu křupavé. Nakonec přidáme rozmíchaná vajíčka a pepř a promícháme. Vajíčka necháme srazit.

  4. Houskové knedlíky ve vajíčku podáváme se zeleninou nebo posypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!