Hovězí bašta se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g šunka
0.3 l smetana
250 g žampiony
1 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka
0.3 l hovězí vývar
60 g uzená slanina
500 g hovězí maso zadní
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po obou stranách opečeme s kostičkami slaniny.

  2. Osolíme, opepříme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce osmahneme, podlijeme vývarem a podusíme.

  3. Hovězí baštu se žampiony dáme do trouby a dopečeme doměkka. Během pečení podléváme vypečenou šťávou. Potom k hovězímu přidáme na kostičky pokrájenou šunku, zalijeme bílým vínem a smetanou rozmíchanou s moukou. Povaříme do zhoustnutí.

  4. Hovězí baštu se žampiony podáváme s rýží, na talíři zdobíme kudrnkou a doplníme kompotem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!