Hovězí chilli con carne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
5 dl vývar
1 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
1-2 ks chilli paprička
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
6 kuliček celý pepř
40 dkg hovězí kližka
10 dkg červené fazole
1 lžička římský kmín
1 konzerva sterilovaná kukuřice
10 dkg bílé fazole

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, česnek nakrájený na plátky a přidáme maso. Když je maso důkladně orestované, přidáme římský kmín, protlak, sůl, chilli papričku a zalijeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké.

  3. Fazole bílé, hnědé namočíme a uvaříme doměkka. Můžeme použít i fazole v plechovce v chilli omáčce. Měkké fazole přidáme k masu. Přidáme sterilovanou kukuřici bez nálevu. Na jiné pánvi orestujeme papriku nakrájenou na nudličky a přidáme ji k masu. Chilli con carne dochutíme česnekem a solí.

  4. Hotové hovězí chili con carne nezahušťujeme. Podáváme s bagetkou nebo bílou vekou. Jestli je málo pikantní, přidáme chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!