Hovězí dušené s cibulkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 lžíce ocet 700 g cibule rozmarýn 2 lístky bobkový list 0.5 šálku olivový olej 1 lžíce rajský protlak mletý černý pepř 700 g hovězí maso zadní
Postup Hovězí dušené s cibulkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky velikosti vejce a dáme do hrnce. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno.
Přidáme k němu posekanou cibuli, celé stroužky česneku, rajský protlak, ocet, olej, koření, sůl a tolik vody, aby vše v hrnci bylo ponořeno.
Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pak zeslabíme plamen na minimum a zakryté vaříme 2,5 hodiny. Hrnec neodkrýváme a jídlo nemícháme. Voda se částečně odpaří, částečně vpije a zbyde jen hustá šťáva s olejem.
Podáváme například s česnekovými brambůrkami.