Hovězí játra v petrželovém těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 1 ks cibule 600 g hovězí játra podle chuti sůl pepř mletá paprika těstíčko 1 ks vejce 1 svazeček petrželka 5 lžic mléko 3 lžíce hladká mouka
Postup Hovězí játra v petrželovém těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si těstíčko - mléko si rozmícháme s vejcem a moukou. Petrželku omyjeme, nasekáme najemno a vmícháme do těstíčka. Osolíme, opepříme a dochutíme mletou červenou paprikou.
Játra si opereme a nakrájíme na kousky. Posypeme mletou červenou paprikou. Postupně je namáčíme v těstíčku a dáváme smažit na pánev s rozpáleným olejem. Necháme smažit přibližně 15 minut za stálého obracení. V polovině smažení přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli.
Jakmile je usmaženo, můžeme servírovat na talíř a podávat s vařeným bramborem a například jogurtovým dresingem.