Hovězí maso na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 250 g cibule 2 ks feferonky 1 lžíce sójová omáčka 500 g hovězí kližka 300 g ostrý kečup 1 lžíce mletá sladká paprika 1 láhev černé pivo podle chuti 2 stroužky česnek mletý černý pepř
Postup Hovězí maso na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku nebo přední očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek můžeme i rozdrtit.
Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme maso a osmahneme jej. Přidáme cibuli, česnek a opět osmahneme. Hovězí zalijeme polovinou piva a polovinou kečupu, přidáme feferonky, mletou papriku, sójovou omáčku a podle chuti maso osolíme a opepříme. Vše dusíme, dokud maso nezměkne. Pak můžeme vyjmout feferonky, přidáme zbytek kečupu a omáčku dolijeme pivem do požadované hustoty. Již jen krátce povaříme.
Hovězí na pivě podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory i obyčejné pečivo. Na tento recept je nejlepší černý kozel.