Hovězí maso na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
250 g cibule
2 ks feferonky
1 lžíce sójová omáčka
500 g hovězí kližka
300 g ostrý kečup
1 lžíce mletá sladká paprika
1 láhev černé pivo
podle chuti
2 stroužky česnek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nebo přední očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek můžeme i rozdrtit.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme maso a osmahneme jej. Přidáme cibuli, česnek a opět osmahneme. Hovězí zalijeme polovinou piva a polovinou kečupu, přidáme feferonky, mletou papriku, sójovou omáčku a podle chuti maso osolíme a opepříme. Vše dusíme, dokud maso nezměkne. Pak můžeme vyjmout feferonky, přidáme zbytek kečupu a omáčku dolijeme pivem do požadované hustoty. Již jen krátce povaříme.

  3. Hovězí na pivě podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory i obyčejné pečivo. Na tento recept je nejlepší černý kozel.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!