Hovězí maso po nigerijsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
150 ml olej
1 lžička sůl
5 ks rajčata
0.5 hrnku voda
200 g rajčatový protlak
2 ks chilli paprička
2 ks bobkový list
1 lžička mletý pepř
1 lžička kari koření
2 ks červená paprika
750 g hovězí maso
2 kostky hovězí bujon
1 ks červená cibule
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička drcený rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso (flank steak - bok) nakrájíme na nudličky či kostky.

  2. Dále si připravíme směs na omáčku. Rajčata, papriky, 1/2 červené cibule a chilli papričky nakrájíme na malé díly, vše vložíme do mixeru. Dále přidáme česnek, protlak, 1 lžičku soli a pepře, půl hrnku vody a mixer uzavřeme a spustíme. Směs bude poměrně ostrá, je možné papričky vynechat, ale už to nebude ono. Pokud nejsou papričky, stačí sušené chilli. Mixujeme do úplného rozmixování všech surovin. Poté necháme bokem a připravíme maso.

  3. Na pánev nalijeme olej a necháme rozpálit. Poté přidáme poslední rajče nakrájené na kostičky, druhou polovinu cibule nakrájenou na půlměsíce, osolíme, opepříme, přidáme maso, rozmarýn, sladkou papriku, kari a 2 kostky bujonu. Jakmile je maso osmažené a bujon rozpuštěný, přidáme rozmixovanou směs, bobkový list a vše promícháme. Pod pokličkou necháme dusit 20 minut. V případě, že maso není měkké, dobu prodloužíme. Po dosažení požadované měkkosti masa odstraníme bobkové listy.

  4. Hovězí po nigerijsku podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!