Hovězí maso po vídeňsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 0 ks celer 2 ks mrkev 2 ks hřebíček 1 lžíce jíška 1 ks bobkový list 1 ks kedluben 0 lžiček celý pepř 2 ks menší pórek 1 ks kořenová petržel 1 kg hovězí květová špička podle potřeby voda
Postup Hovězí maso po vídeňsku recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso vcelku vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a přidáme neoloupanou překrojenou cibuli, do níž jsme napíchali celý pepř, hřebíčky a bobkový list. Vaříme mírným varem asi 2 hodiny. Před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu vcelku a vaříme ještě asi 20 minut. Můžeme ještě přidat kedlubnu.
Vývar slijeme a cibuli s kořením odstraníme. Měkké maso nakrájíme na silnější plátky, zeleninu na špalíčky.
Na talířích jednotlivé porce hovězího masa po vídeňsku přelijeme vývarem a podáváme s opékanými brambory.
Vývar můžeme také zahustit 1 lžící jíšky a pokrm podávat s rýží nebo těstovinami.