Hovězí maso po vídeňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
0 ks celer
2 ks mrkev
2 ks hřebíček
1 lžíce jíška
1 ks bobkový list
1 ks kedluben
0 lžiček celý pepř
2 ks menší pórek
1 ks kořenová petržel
1 kg hovězí květová špička
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso vcelku vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a přidáme neoloupanou překrojenou cibuli, do níž jsme napíchali celý pepř, hřebíčky a bobkový list. Vaříme mírným varem asi 2 hodiny. Před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu vcelku a vaříme ještě asi 20 minut. Můžeme ještě přidat kedlubnu.

  2. Vývar slijeme a cibuli s kořením odstraníme. Měkké maso nakrájíme na silnější plátky, zeleninu na špalíčky.

  3. Na talířích jednotlivé porce hovězího masa po vídeňsku přelijeme vývarem a podáváme s opékanými brambory.

  4. Vývar můžeme také zahustit 1 lžící jíšky a pokrm podávat s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!