Hovězí maso prošpikované mrkví s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 ks mrkev 6 ks žampiony 4 lžíce polohrubá mouka 0 kg hovězí zadní 1 lžička drcený tymián 1 lžička mletý zázvor
Postup Hovězí maso prošpikované mrkví s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a očištěnou mrkev nakrájíme na kousky. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso prošpikujeme mrkví, potřeme zázvorem a tymiánem a mírně osolíme.
Na sádle zpěníme cibuli a maso osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Maso podlijeme vroucí vodou a zvolna dusíme doměkka. Potom maso vyndáme, do hrnce nasypeme nakrájené žampiony a asi 5 minut povaříme.
Poté lehce zaprášíme polohrubou moukou. Prášení děláme tak, že mouku sypeme přes sítko a mícháme, aby nevznikly cucky. Omáčku povaříme asi 20 minut. Mouku a vodu dáváme podle toho, kolik potřebujeme omáčky. Omáčka by měla být do hněda.
Hovězí maso prošpikované mrkví s omáčkou podáváme s bulgurem, bramborami nebo rýží.