Hovězí maso s tmavou houbovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 4 špalíčky špek 0 kg hovězí zadní 2 lžíce sušené houby 2 lžíce sádlo na smažení 2 lžíce houbové koření
Postup Hovězí maso s tmavou houbovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso v celku protneme na několika místech špekem, posypeme a promneme do něj houbové koření. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V hlubším kastrolu na sádle zpěníme cibuli a poté ze všech stran maso osmahneme. Když je maso zatažené, tak jej podlijeme horkou vodou a pomalu dusíme doměkka. Vody dáváme málo, aby se maso zvolna dusilo a vznikala hnědá šťáva.
Když je maso hotové, tak ho vyndáme a necháme zchladnout, aby se lépe krájelo. Zbytek šťávy prudce vyvařujeme, až zůstane jen tuk, pak přidáváme polohrubou mouku a smažíme do hněda - je to základ pro omáčku.
Potom pomalu přidáváme vřelou vodu. Hustotu omáčky si určí každý podle svých představ. Nakonec přidáme sušené tmavé houby a necháme vařit. Hovězí maso nakrájíme na plátky. Maso se nejlépe krájí elektrickým nožem.
Hovězí maso s tmavou houbovou omáčkou podáváme s rýží nebo bulgurem a podobně.