Hovězí maso s tmavou houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 špalíčky špek
0 kg hovězí zadní
2 lžíce sušené houby
2 lžíce sádlo na smažení
2 lžíce houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso v celku protneme na několika místech špekem, posypeme a promneme do něj houbové koření. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hlubším kastrolu na sádle zpěníme cibuli a poté ze všech stran maso osmahneme. Když je maso zatažené, tak jej podlijeme horkou vodou a pomalu dusíme doměkka. Vody dáváme málo, aby se maso zvolna dusilo a vznikala hnědá šťáva.

  3. Když je maso hotové, tak ho vyndáme a necháme zchladnout, aby se lépe krájelo. Zbytek šťávy prudce vyvařujeme, až zůstane jen tuk, pak přidáváme polohrubou mouku a smažíme do hněda - je to základ pro omáčku.

  4. Potom pomalu přidáváme vřelou vodu. Hustotu omáčky si určí každý podle svých představ. Nakonec přidáme sušené tmavé houby a necháme vařit. Hovězí maso nakrájíme na plátky. Maso se nejlépe krájí elektrickým nožem.

  5. Hovězí maso s tmavou houbovou omáčkou podáváme s rýží nebo bulgurem a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!