Hovězí maso v rajské omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr olej sůl 2 ks cibule 1,5 ks citron 2 listy bobkový list 7 kuliček nové koření 1/2 lžičky mletá skořice mletý pepř 2 - 3 lžíce hladká mouka 150 g rajský protlak 1 kg hovězí maso zadní
Postup Hovězí maso v rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout
Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme. Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku. Zbylý citron vymačkáme
Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko
Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme. Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem.