Hovězí maso v rajské omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
2 ks cibule
1,5 ks citron
2 listy bobkový list
7 kuliček nové koření
1/2 lžičky mletá skořice
mletý pepř
2 - 3 lžíce hladká mouka
150 g rajský protlak
1 kg hovězí maso zadní

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout

  2. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme. Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku. Zbylý citron vymačkáme

  3. Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko

  4. Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme. Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!