Hovězí medailon s balsamikovým octem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 lžičky pažitka
1 sklenka ocet balsamico
600 g hovězí plátek
podle chuti
sůl
pepř
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jeden hovězí medailon připravíme na silnější kus o váze 150 g. Umyté a osušené maso obalíme v hladké mouce a na másle ho z obou stran orestujeme. Osolíme, opepříme a podlijeme s kvalitním balsamikovým octem. Necháme ocet vypařit, přidáme čerstvě nasekanou pažitku a odendáme.

  2. Zda máme raději maso víc pečené, restujeme ho o něco déle a až u konce vaření přidáme ocet.

  3. Jako přílohu můžeme podávat brambor nebo jen salát. Hovězí medailon s balsamikovým octem podáváme na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!