Hovězí omáčka s pivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
1 snítka rozmarýn
5 lístků šalvěj
hladká mouka
1 kg hovězí maso
500 ml světlé pivo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalvěj a rozmarýn nasekáme na jemno. Nasekanou směs osolíme, opepříme a promícháme. Kus hovězího masa promasírujeme prsty připravenou bylinkovou směsí ze všech stran

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme pár lžic oleje a maso v celku opečeme ze všech stran. Maso podlijeme polovinou piva a pomaličku už přikryté dusíme do změknutí za občasného otáčení a podle potřeby po troškách přiléváním vody nebo hovězího vývaru

  3. Už měkké maso odebereme a udržujeme v teple. Do základu omáčky vlijeme zbytek piva, ve kterém jsme promíchali vrchovatou lžíci mouky (bez hrudek). Mícháme a necháme asi 10 minut provařit. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do horké omáčky. Podle chuti ještě omáčku osolíme

  4. Hovězí omáčka s pivem chutná s rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!