Hovězí omáčka s pivem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 1 snítka rozmarýn 5 lístků šalvěj hladká mouka 1 kg hovězí maso 500 ml světlé pivo mletý černý pepř
Postup Hovězí omáčka s pivem
Postup přípravy receptu
-
Šalvěj a rozmarýn nasekáme na jemno. Nasekanou směs osolíme, opepříme a promícháme. Kus hovězího masa promasírujeme prsty připravenou bylinkovou směsí ze všech stran
Ve větším hrnci rozehřejeme pár lžic oleje a maso v celku opečeme ze všech stran. Maso podlijeme polovinou piva a pomaličku už přikryté dusíme do změknutí za občasného otáčení a podle potřeby po troškách přiléváním vody nebo hovězího vývaru
Už měkké maso odebereme a udržujeme v teple. Do základu omáčky vlijeme zbytek piva, ve kterém jsme promíchali vrchovatou lžíci mouky (bez hrudek). Mícháme a necháme asi 10 minut provařit. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do horké omáčky. Podle chuti ještě omáčku osolíme
Hovězí omáčka s pivem chutná s rýží nebo knedlíkem.