Hovězí plátky na zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 0.5 kostky masox 2 lžíce hladká mouka 4 plátky hovězí kýta podle potřeby olej podle chuti sůl mletý zázvor
Postup Hovězí plátky na zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a hustě posypeme mletým zázvorem. Okraje plátků jemně nařízneme, aby se při dušení nezkroutily.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji osmahneme dozlatova. Přidáme kořeněné plátky masa a osmahneme po obou stranách tak, aby se zatáhly. Pak je podlijeme vodou, přidáme rozdrobený masox. Dusíme doměkka pod pokličkou za občasného podlévání a obracení po dobu asi 30 minut. Měkké plátky vyndáme a položíme stranou. Šťávu necháme vydusit na tuk, přidáme hladkou mouku, aby vznikla hnědá jíška. Rozředíme jí vodou, vznikne hnědá šťáva, kterou ještě 10 minut povaříme. Podle chuti dosolíme a plátky hovězího vložíme do šťávy.
Jako přílohu k hovězím plátkům na zázvoru podáváme brambory, bramborové knedlíky či rýži.