Hovězí plátky na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0.5 kostky masox
2 lžíce hladká mouka
4 plátky hovězí kýta
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a hustě posypeme mletým zázvorem. Okraje plátků jemně nařízneme, aby se při dušení nezkroutily.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji osmahneme dozlatova. Přidáme kořeněné plátky masa a osmahneme po obou stranách tak, aby se zatáhly. Pak je podlijeme vodou, přidáme rozdrobený masox. Dusíme doměkka pod pokličkou za občasného podlévání a obracení po dobu asi 30 minut. Měkké plátky vyndáme a položíme stranou. Šťávu necháme vydusit na tuk, přidáme hladkou mouku, aby vznikla hnědá jíška. Rozředíme jí vodou, vznikne hnědá šťáva, kterou ještě 10 minut povaříme. Podle chuti dosolíme a plátky hovězího vložíme do šťávy.

  3. Jako přílohu k hovězím plátkům na zázvoru podáváme brambory, bramborové knedlíky či rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!