Hovězí plátky po provensálsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 6 dkg máslo 3 ks paprika 2 ks cibule 10 dkg sádlo 5 ks rajče 5 dkg hladká mouka čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 kg zadní hovězí maso
Postup Hovězí plátky po provensálsku recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté maso nakrájíme na 8 plátků, naklepeme a v kastrolu na sádle z obou stran opečeme. Přendáme do jiné nádoby.
Na zbylém tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a opět zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme na řídkou omáčku. Přidáme maso, sůl, pepř, rozdrcený česnek, přiklopíme a v troubě hovězí plátky doměkka dusíme.
Papriky zbavíme semen a stopek, vhodíme je do vařící vody, 6 minut povaříme, scedíme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme a vymačkáme. Papriky a rajčata osolíme a osmahneme na pánvi na másle.
Na měkké maso navršíme rajčata a papriky, posypeme sekanou petrželkou. Přílohou k hovězím plátkům po provensálsku mohou být vařené brambory.