Hovězí plátky po provensálsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
6 dkg máslo
3 ks paprika
2 ks cibule
10 dkg sádlo
5 ks rajče
5 dkg hladká mouka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 kg zadní hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Čisté maso nakrájíme na 8 plátků, naklepeme a v kastrolu na sádle z obou stran opečeme. Přendáme do jiné nádoby.

  2. Na zbylém tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a opět zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme na řídkou omáčku. Přidáme maso, sůl, pepř, rozdrcený česnek, přiklopíme a v troubě hovězí plátky doměkka dusíme.

  3. Papriky zbavíme semen a stopek, vhodíme je do vařící vody, 6 minut povaříme, scedíme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme a vymačkáme. Papriky a rajčata osolíme a osmahneme na pánvi na másle.

  4. Na měkké maso navršíme rajčata a papriky, posypeme sekanou petrželkou. Přílohou k hovězím plátkům po provensálsku mohou být vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!