Hovězí plátky s žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce sekaná petrželová nať 4 ks hovězí plátek 1 šálek krájené žampiony 1 lžíce nakrájená slanina podle chuti sůl smetana citronová šťáva
Postup Hovězí plátky s žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme. Cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno.
Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, poprášíme je slabě moukou, osolíme a po obou stranách opečeme na másle.
Opečené hovězí plátky vyjmeme a k máslu přidáme slaninu a cibulku. Na cibuli pak krátce osmahneme houby, přidáme opečené plátky, posypeme je nasekanou petrželovou natí a za mírného podlévání dusíme doměkka.
Po změknutí masa i žampionů přidáme smetanu, krátce povaříme a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.
Hovězí plátky s žampiony podáváme s libovolnou přílohou.