Hovězí plátky s žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce sekaná petrželová nať
4 ks hovězí plátek
1 šálek krájené žampiony
1 lžíce nakrájená slanina
podle chuti
sůl
smetana
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme. Cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, poprášíme je slabě moukou, osolíme a po obou stranách opečeme na másle.

  3. Opečené hovězí plátky vyjmeme a k máslu přidáme slaninu a cibulku. Na cibuli pak krátce osmahneme houby, přidáme opečené plátky, posypeme je nasekanou petrželovou natí a za mírného podlévání dusíme doměkka.

  4. Po změknutí masa i žampionů přidáme smetanu, krátce povaříme a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.

  5. Hovězí plátky s žampiony podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!