Hovězí plátky se slaninou a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
máslo na smažení
2 lžičky hladká mouka
6 dl hovězí vývar
2 ks cibule (větší)
4 plátky hovězí maso přední nebo zadní
podle chuti
sůl
omáčka
2 dl smetana kysaná
6 kuliček pepř celý
0.5 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
50 g žampion

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, na oleji ji rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na pánvičce opečeme plátky naklepaného masa, které jsme po obou stranách osolili. Vše přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list, osolíme a přivedeme do varu. Zalijeme moukou rozmíchanou v trošce vody, promícháme a dusíme asi 50 minut. Měkké plátky vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu a za častého míchání prohříváme asi 7 minut.

  2. Na kousku másla krátce podusíme i trochu silnější plátky žampiónů. Omáčku přecedíme, přidáme plátky a žampióny a necháme ještě chvíli prohřát.

  3. Hovězí plátky se slaninou a žampiony podáváme s libovolnou přílohou, ale nejlépe s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!