Hovězí plátky se slaninou a žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina máslo na smažení 2 lžičky hladká mouka 6 dl hovězí vývar 2 ks cibule (větší) 4 plátky hovězí maso přední nebo zadní podle chuti sůl omáčka 2 dl smetana kysaná 6 kuliček pepř celý 0.5 ks bobkový list 2 kuličky nové koření 50 g žampion
Postup Hovězí plátky se slaninou a žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, na oleji ji rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na pánvičce opečeme plátky naklepaného masa, které jsme po obou stranách osolili. Vše přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list, osolíme a přivedeme do varu. Zalijeme moukou rozmíchanou v trošce vody, promícháme a dusíme asi 50 minut. Měkké plátky vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu a za častého míchání prohříváme asi 7 minut.
Na kousku másla krátce podusíme i trochu silnější plátky žampiónů. Omáčku přecedíme, přidáme plátky a žampióny a necháme ještě chvíli prohřát.
Hovězí plátky se slaninou a žampiony podáváme s libovolnou přílohou, ale nejlépe s brambory nebo rýží.