Hovězí po burgundsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
3 ks cibule
2 ks rajče
4 ks mrkev
1 l červené víno
1 ks červená paprika
2 ks řapík celeru
750 g kvalitní hovězí maso
podle chuti
sůl
tymián
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso a slaninu nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli, papriku, celer a rajčata na proužky.

  2. Maso, slaninu i zeleninu dáme do plastové nádoby, zalijeme vínem a přidáme koření. Promícháme a necháme 24 hodin v lednici odležet. Vzniklou šťávu slijeme a dáme stranou. Maso a zeleninu oddělíme.

  3. Ve větším hrnci nejdříve opečeme slaninu, přidáme maso, zeleninu a přilijeme šťávu. Vše vaříme přibližně 3 hodiny, dokud maso nezměkne.

  4. Hovězí po burgundsku podáváme s knedlíky či bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!