Hovězí po burgundsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g slanina 3 ks cibule 2 ks rajče 4 ks mrkev 1 l červené víno 1 ks červená paprika 2 ks řapík celeru 750 g kvalitní hovězí maso podle chuti sůl tymián bobkový list mletý černý pepř
Postup Hovězí po burgundsku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso a slaninu nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli, papriku, celer a rajčata na proužky.
Maso, slaninu i zeleninu dáme do plastové nádoby, zalijeme vínem a přidáme koření. Promícháme a necháme 24 hodin v lednici odležet. Vzniklou šťávu slijeme a dáme stranou. Maso a zeleninu oddělíme.
Ve větším hrnci nejdříve opečeme slaninu, přidáme maso, zeleninu a přilijeme šťávu. Vše vaříme přibližně 3 hodiny, dokud maso nezměkne.
Hovězí po burgundsku podáváme s knedlíky či bagetou.