Hovězí po burgunsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
2 lžíce olej
200 g žampiony
3 ks bobkový list
50 g hladká mouka
500 ml hovězí vývar
8 ks malé cibulky
1 lžíce krájený estragon
2 lžíce krájená petrželová nať
600 g zadní hovězí maso
350 ml červené víné
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky 3-4 cm velké a slaninu na nudličky. Na rozpáleném oleji osmažíme slaninu, přidáme oloupané, ale celé cibulky a dozlatova všechno osmažíme.

  2. Slaninu i cibulku vyjmeme a ve výpeku orestujeme maso. Pak je zaprášíme moukou a za stálého míchání zředíme horkým vývarem (masox, bujón). Uvedeme do varu, přilijeme víno, osolíme, opepříme a přidáme bylinky i koření. Přiklopíme a za občasného promíchání dusíme do změknutí masa.

  3. Žampiony očistíme, nakrájíme je na čtvrtky a spolu s cibulkou i slaninou přidáme k měkkému masu do hrnce a krátce podusíme. Před podáváním vyjmeme bobkový list.

  4. Hotové hovězí po burgunsku servírujeme nejlépe s vařenými bramborami. Přílohou může být i čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!