Hovězí po burgunsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 2 lžíce olej 200 g žampiony 3 ks bobkový list 50 g hladká mouka 500 ml hovězí vývar 8 ks malé cibulky 1 lžíce krájený estragon 2 lžíce krájená petrželová nať 600 g zadní hovězí maso 350 ml červené víné podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Hovězí po burgunsku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky 3-4 cm velké a slaninu na nudličky. Na rozpáleném oleji osmažíme slaninu, přidáme oloupané, ale celé cibulky a dozlatova všechno osmažíme.
Slaninu i cibulku vyjmeme a ve výpeku orestujeme maso. Pak je zaprášíme moukou a za stálého míchání zředíme horkým vývarem (masox, bujón). Uvedeme do varu, přilijeme víno, osolíme, opepříme a přidáme bylinky i koření. Přiklopíme a za občasného promíchání dusíme do změknutí masa.
Žampiony očistíme, nakrájíme je na čtvrtky a spolu s cibulkou i slaninou přidáme k měkkému masu do hrnce a krátce podusíme. Před podáváním vyjmeme bobkový list.
Hotové hovězí po burgunsku servírujeme nejlépe s vařenými bramborami. Přílohou může být i čerstvá zelenina.