Hovězí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce olej sůl máslo 50 g celer 30 g mrkev 20 g petržel 1 ks bobkový list 1 ks střední cibule čerstvá petrželka mletý černý pepř 800 ml zeleninový bujon 10 kuliček celý černý pepř 2 lžíce dětská krupička 350 g zadní hovězí maso
Postup Hovězí polévka
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na malé hranolky. Cibuli a česnek oloupeme. Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krupičku nasucho opražíme do světle žluté barvy
Nakrájené maso zprudka opečeme ze všech stran na malém množství oleje a ihned zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme celý pepř, bobkový list, cibuli a česnek. Vše přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a velice zvolna vaříme, dokud maso není měkké
Z vývaru odstraníme koření, uvařenou cibuli a česnek. Vmícháme strouhanou zeleninu a vaříme ještě dalších 10 - 15 minut. Potom vše zahustíme opraženou krupičkou, krátce povaříme a odstavíme z tepla. Nakonec do polévky přidáme usekanou petrželku a čerstvé máslo
Hovězí dietní polévku s kořenovou zeleninou podáváme s bílým pečivem nebo nasucho opečeným bílým toastovým chlebem.