Hovězí řízky z tlakového hrnce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g olej sůl 2 ks vejce 30 g máslo 70 g strouhanka 1 lžíce hořčice 2 dl voda 4 lžíce kečup vegeta mletý bílý pepř koření na steaky 5 ks řízky z roštěnce
Postup Hovězí řízky z tlakového hrnce recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí řízky naklepeme, okořeníme, osolíme a obalíme ve strouhance. Paličkou lehce vklepeme strouhanku do řízků, obalíme v rozšlehaných vejcích a prudce opečeme na oleji.
Do tlakového hrnce dáme zbytek oleje, přidáme hořčici, kečup, naředíme vodou, dochutíme vegetou a do této omáčky přendáme osmažené řízky.
Hrnec uzavřeme a asi 20 minut dusíme. Hotovou omáčku zjemníme máslem a přecedíme.
Jako příloha je vhodná šunková rýže.