Hovězí řízky z tlakového hrnce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g olej
sůl
2 ks vejce
30 g máslo
70 g strouhanka
1 lžíce hořčice
2 dl voda
4 lžíce kečup
vegeta
mletý bílý pepř
koření na steaky
5 ks řízky z roštěnce

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí řízky naklepeme, okořeníme, osolíme a obalíme ve strouhance. Paličkou lehce vklepeme strouhanku do řízků, obalíme v rozšlehaných vejcích a prudce opečeme na oleji.

  2. Do tlakového hrnce dáme zbytek oleje, přidáme hořčici, kečup, naředíme vodou, dochutíme vegetou a do této omáčky přendáme osmažené řízky.

  3. Hrnec uzavřeme a asi 20 minut dusíme. Hotovou omáčku zjemníme máslem a přecedíme.

  4. Jako příloha je vhodná šunková rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!