Hovězí roláda s anglickou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks bobkový list
150 ml červené víno
4 plátky anglická slanina
200 ml hovězí vývar
4 plátky hovězí maso na roládu
2 kostky měkký sýr (apetito)
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo
tmavá jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso vhodné na roládu omyjeme, odblaníme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme měkkým sýrem podle vlastní chuti (například Apetito). Nakonec na každý plátek masa položíme anglickou slaninu a zabalíme do rolády. Podle potřeby maso upevníme párátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme masové rolády a zprudka ze všech stran opečeme. Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli. Cibuli pár minut opékáme, poté zalijeme vývarem a červeným vínem. Do hrnce přidáme bobkový list, vložíme zpět masové rolády a dusíme pod pokličkou zhruba 70 minut.

  3. Hotové hovězí rolády vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Hovězí rolády s anglickou slaninou podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!