Hovězí roláda s anglickou slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 ks bobkový list 150 ml červené víno 4 plátky anglická slanina 200 ml hovězí vývar 4 plátky hovězí maso na roládu 2 kostky měkký sýr (apetito) podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby máslo tmavá jíška na zahuštění
Postup Hovězí roláda s anglickou slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso vhodné na roládu omyjeme, odblaníme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme měkkým sýrem podle vlastní chuti (například Apetito). Nakonec na každý plátek masa položíme anglickou slaninu a zabalíme do rolády. Podle potřeby maso upevníme párátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme masové rolády a zprudka ze všech stran opečeme. Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli. Cibuli pár minut opékáme, poté zalijeme vývarem a červeným vínem. Do hrnce přidáme bobkový list, vložíme zpět masové rolády a dusíme pod pokličkou zhruba 70 minut.
Hotové hovězí rolády vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Hovězí rolády s anglickou slaninou podáváme s opečenými bramborami.