Hovězí s bramborovou kaší po anglicku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 3 ks mrkev 250 g žampiony 1 ks bobkový list 0 kg hovězí maso 300 ml suché červené víno 150 g mražený hrášek 2 kuličky celé nové koření příloha 1 lžíce máslo 1 kg brambory mléko
Postup Hovězí s bramborovou kaší po anglicku recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso použijeme libové. Nakrájíme je na menší kostičky. Můžeme použít i mleté maso. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na plátky, žampiony na čtvrtky a velké mrkve na širší kolečka. Cibuli nakrájíme na třetiny.
Na troše oleje orestujeme maso, osolíme jej a opepříme. Poté přidáme česnek, cibuli a necháme dál restovat. Přidáme hrášek, mrkev a žampiony a opět necháme restovat. Když zelenina změkne, zalijeme vše červeným vínem a přidáme nové koření a bobkový list. Vzniklou směs necháme ve víně dusit 15 - 20 minut.
Mezitím předehřejeme troubu a uděláme bramborovou kaši.
Do velké zapékací mísy dáme připravenou masovou směs. Na ni rovnoměrně navršíme bramborovou kaši. Hovězí s bramborovou kaší po anglicku zapékáme dozlatova asi při 180 °C.
Zapečené hovězí s bramborovou kaší po anglicku ihned podáváme.