Hovězí s bramborovou kaší po anglicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
3 ks mrkev
250 g žampiony
1 ks bobkový list
0 kg hovězí maso
300 ml suché červené víno
150 g mražený hrášek
2 kuličky celé nové koření
příloha
1 lžíce máslo
1 kg brambory
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso použijeme libové. Nakrájíme je na menší kostičky. Můžeme použít i mleté maso. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na plátky, žampiony na čtvrtky a velké mrkve na širší kolečka. Cibuli nakrájíme na třetiny.

  2. Na troše oleje orestujeme maso, osolíme jej a opepříme. Poté přidáme česnek, cibuli a necháme dál restovat. Přidáme hrášek, mrkev a žampiony a opět necháme restovat. Když zelenina změkne, zalijeme vše červeným vínem a přidáme nové koření a bobkový list. Vzniklou směs necháme ve víně dusit 15 - 20 minut.

  3. Mezitím předehřejeme troubu a uděláme bramborovou kaši.

  4. Do velké zapékací mísy dáme připravenou masovou směs. Na ni rovnoměrně navršíme bramborovou kaši. Hovězí s bramborovou kaší po anglicku zapékáme dozlatova asi při 180 °C.

  5. Zapečené hovězí s bramborovou kaší po anglicku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!