Hovězí s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžička kmín
400 ml hovězí vývar
1 hrnek sušené houby
800 g zadní hovězí maso
podle potřeby
olej
2 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce zakysaná smetana
podle chuti
sůl
hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pěkný kus hovězího masa opláchneme a osušíme. Z hovězího masa nakrájíme asi centimetrové plátky, které nařízneme u krajů, aby se nekroutily. Plátky slabě potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sušené houby vložíme do misky s vodou.

  2. V širším hrnci na oleji necháme zesklovatět cibuli. Na cibuli položíme plátky masa, které prudce opečeme. Přidáme namočené houby, kmín a podlijeme asi 100 ml hovězího vývaru. Teplotu snížíme a přikryté dusíme doměkka. Nakonec omáčku zahustíme tmavší jíškou, kterou si připravíme z másla a mouky. Přidáme lžíci smetany, osolíme a opepříme.

  3. Hovězí s houbami můžeme podávat s rýži nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!