Hovězí steak se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky hovězí maso 150 ml suché bílé víno 1 svazek kadeřavá petrželka 1 ks větší pórek 4 lžíce za studena lisovaný olej 450 g tvrdší rajče podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Hovězí steak se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme, oloupeme a tvrdou část nakrájíme na kostičky (dužinu nevyužijeme).
Pórek nakrájíme na kolečka a opečeme na másle. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a prohřejeme.
Steaky opečeme zprudka na oleji. Z každé strany 3 - 4 minuty. Zabalíme je do alobalu a necháme alespoň 10 minut odležet. Teprve před podáváním steaky osolíme i opepříme.
Jednotlivé porce na talíři "přeléváme" zeleninou.
Dělená strava - bílkovinný oběd.