Hovězí steaky na whisky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
5 lžic máslo
6 lžic whisky
2 lžičky citronová šťáva
1 kelímek smetana na vaření
800 g hovězí steaky
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Steaky omyjeme, osušíme a naložíme do whisky, ve které je alespoň hodinu necháme odležet. Pak steaky vyjmeme, osušíme a whisku uschováme.

  2. Olej rozpálíme a steaky na něm z každé strany 2 minuty opékáme. Pak plamen zmírníme a dopékáme asi 8 minut, a v této době je 3x obrátíme. Pak je osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odležet.

  3. Do výpeku nalijeme whisku, smetanu, přidáme máslo a za stálého míchání 5 minut povaříme. Ochutíme solí, bílým pepřem, pár kapkami worcesteru a citronovou šťávou.

  4. Maso vyjmeme z alobalu, rozdělíme na talíře a přelijeme pikantní omáčkou. Ozdobíme bylinkami a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!