Hovězí tagliata recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-4 stroužky česnek 1 snítka rozmarýn 1 hrst rukola olivový olej drcený pepř 400 g hovězí svíčková 4 ks cherry rajče hrubozrnná sůl
Postup Hovězí tagliata recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn opereme a osušíme. Rukolu a rajčátka omyjeme a osušíme. Rukolu natrháme a rajčátka nakrájíme na měsíčky.
Špalík masa rozdělíme na dva zhruba stejné bifteky, které opečeme na grilu nebo na rozpáleném oleji v pánvi. Maso pečeme asi 4 minuty (podle velikosti bifteku),přičemž by mělo zůstat krvavé, maximálně medium. Během pečení k masu přidáme česnek a rozmarýn.
Když je maso hotové, zastříkneme ho olejem, opepříme a osolíme. Necháme je v teple chvilku "odpočinout".
Na talíře rozložíme rukolu a měsíčky rajčat. Maso vytáhneme z pánve a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Porce masa rozložíme na rukolu, ozdobíme rozmarýnem a česnekem a můžeme podávat.
Vhodnou přílohou je bílé pečivo.