Hovězí v mrkvi a kapustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
0 kg mrkev
1 hlávka kapusta
100 g anglická slanina
1 kg hovězí maso přední
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka
podle potřeby
tuk na smažení
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Cibule a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Mrkev nakrájíme, případně nastrouháme na tenká kolečka.

  2. Na tuku v hrnci orestujeme nakrájené hovězí maso. Jako tuk jsem použila přepuštěné máslo. Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli s mrkví a přidáme k hovězímu masu.

  3. Kapustu očistíme, nakrájíme na středně velké kousky, spaříme vařící vodou a přidáme k masu. Společně dusíme 10 - 15 minut, dokud kapusta nezměkne.

  4. Na pánvi částečně rozškvaříme plátky slaniny a do ní vmícháme utřený česnek se solí. Rozškvařenou slaninu přidáme k masu a zamícháme.

  5. Hovězí v mrkvi a kapustě podáváme s vařenými brambory. Čas přípravy je pouze orientační. Záleží hodně na stáří a kvalitě masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!