Hovězí v mrkvi a kapustě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks cibule 0 kg mrkev 1 hlávka kapusta 100 g anglická slanina 1 kg hovězí maso přední podle chuti sůl mletý kmín mletý černý pepř na obalení hladká mouka podle potřeby tuk na smažení voda na podlévání
Postup Hovězí v mrkvi a kapustě recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Cibule a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Mrkev nakrájíme, případně nastrouháme na tenká kolečka.
Na tuku v hrnci orestujeme nakrájené hovězí maso. Jako tuk jsem použila přepuštěné máslo. Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli s mrkví a přidáme k hovězímu masu.
Kapustu očistíme, nakrájíme na středně velké kousky, spaříme vařící vodou a přidáme k masu. Společně dusíme 10 - 15 minut, dokud kapusta nezměkne.
Na pánvi částečně rozškvaříme plátky slaniny a do ní vmícháme utřený česnek se solí. Rozškvařenou slaninu přidáme k masu a zamícháme.
Hovězí v mrkvi a kapustě podáváme s vařenými brambory. Čas přípravy je pouze orientační. Záleží hodně na stáří a kvalitě masa.