Hovězí vinařský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 70 g slanina sůl 1 lžíce máslo 200 g cibule 1 špetka tymián 1 ks bobkový list 50 g hladká mouka 2 dl zakysaná smetana 700 g přední hovězí maso 2 dl bílé suché víno 6 ks celý černý pepř 4 kuličky celé nové koření
Postup Hovězí vinařský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.
Slaninu rozškvaříme v hrnci. Vsypeme cibuli a dorůžova ji osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání jej osmahneme. Jakmile pustí šťávu, osolíme maso, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, přiklopíme a zvolna dusíme. Šťávy by mělo být menší množství, jen aby se maso a cibule nepřipálily. Podle potřeby podléváme vínem. K měkkému masu přilijeme smetanu a ještě zvolna povaříme, aby se smetana nesrazila a omáčka byla přiměřeně hustá. Dochutíme špetkou rozemnutého tymiánu a solí. Zjemníme máslem.
Hovězí vinařský guláš podáváme s přílohou podle chuti.