Hovězí vývar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks celer 1-2 ks mrkev 1 balíček hovězí maso 1 ks petžel podle chuti sůl vegeta mletý černý pepř
Postup Hovězí vývar recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vše přivedeme k varu, sebereme pěnu a na mírném ohni maso vaříme asi hodinu. Pokud se voda vyvaří, dolijeme ji. Pokud chceme maso mít rychleji uvařené, můžeme je nakrájet na menší kusy.
Mrkve, petržel a celer očistíme. Po hodině vložíme zeleninu do vývaru s masem a vaříme dalších 30 minut. Jestli chceme vývar silnější, povaříme maso a zeleninu déle.
Před dovařením polévku ochutíme pepřem, vegetou a případně trochou soli.
Hovězí vývar podáváme s rýží nebo s nudlemi.