Hrachová kaše ze žlutého hrachu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
mléko
50 g tuk
1 ks cibule
10 g špek
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
500 g půlený žlutý hrách

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si připravíme podle návodu na obalu. Uvařený hrách prolisujeme nebo rozmixujeme

  2. Jemně nakrájenou cibuli si rozdělíme na dvě půlky. Jednu zpěníme na tuku. Přidáme mouku a poté rozředíme mlékem. Vmícháme prolisovaný hrách, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Jestli je kaše příliš hustá, zředíme ji mlékem

  3. Druhou polovinu cibule osmažíme s nadrobno pokrájeným špekem

  4. Hrachovou kaši ze žlutého hrachu rozdělíme na talíře a přelijeme špekem s cibulí. Ke kaši podáváme uzené maso, ale může být i opečený levný salám či párek. Kyselá okurka je ke hrachové kaši taky výborná. Bez špeku a masa je kaše vhodná pro vegetariány

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!