Hrachová polévka s opečenou vekou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cibule
0 l voda
0 l sladká smetana
1 kg mražený hrášek
podle chuti
1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
6 plátků veka
20 g rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mražený hrášek necháme rozmrazit. Bílou veku nakrájíme na kostičky.

  2. Rostlinný tuk rozpustíme, přidáme kostičky cibule a necháme zesklovatět. Přidáme hrášek, přilijeme 3/4 litru vody a přivedeme k varu. Hrách necháme 10 minut mírně vařit. Nástavcem na kaši nebo v mixéru mírně rozmělníme na kaši. Hrachová polévka má být hustá. Vmícháme sladkou smetanu, opepříme, osolíme a přidáme špetku cukru.

  3. Při střední teplotě rozpustíme na pánvi tuk, přidáme kostičky bílé veky. Opékáme asi 4 minuty dozlatova, přičemž obracíme a osolíme. Na závěr polévku posypeme opečenou houskou.

  4. Hrachovou polévku s opečenou vekou ihned podáváme k jídlu.

  5. Jedna porce hrachové polévky obsahuje asi 370 kcal/1550 kJ + houska asi 120 kcal/500 kJ.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!