Hrušková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
3 ks vejce
1-2 lžíce kakao
0.5 ks citron
0.8 balíčku prášek do pečiva
200 g cukr moučka
2-3 ks hruška
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
2 dl vlažné mléko
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Olej, cukry a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a mléko, až vznikne hustší lité těsto.

  2. Nakonec do těsta vmícháme oloupané a na drobné kostičky nakrájené hrušky pokapané citronovou šťávou. Přidáme citronovou kůru a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a do formy nalijeme těsto. Hruškovou bábovku pečeme při 180 °C asi 45 minut. Ke konci pečení můžeme snížit na 160 °C a dopečeme.

  4. Hruškovou bábovku necháme po upečení ve formě mírně vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!