Hrušková bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl olej 3 ks vejce 1-2 lžíce kakao 0.5 ks citron 0.8 balíčku prášek do pečiva 200 g cukr moučka 2-3 ks hruška 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 2 dl vlažné mléko podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Hrušková bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Olej, cukry a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a mléko, až vznikne hustší lité těsto.
Nakonec do těsta vmícháme oloupané a na drobné kostičky nakrájené hrušky pokapané citronovou šťávou. Přidáme citronovou kůru a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a do formy nalijeme těsto. Hruškovou bábovku pečeme při 180 °C asi 45 minut. Ke konci pečení můžeme snížit na 160 °C a dopečeme.
Hruškovou bábovku necháme po upečení ve formě mírně vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.