Hruškový džem s badyánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
6 ks hřebíček
1000 g hrušky
4 ks badyán
1 lžička mletý badyán
500 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kousky. Budeme potřebovat 1 kg očištěných hrušek.

  2. Hrušky dáme do mísy, promícháme je s čerstvou citronovou šťávou a cukrem. Takto naložené hrušky necháme odležet do druhého dne.

  3. Hruškový džem budeme vařit v hrnci se silným dnem. Nasypeme do něj hrušky, přidáme celý badyán s hřebíčkem a pozvolna vaříme, dokud džem nezhoustne. Hotový džem ochutíme mletým badyánem.

  4. Čisté (dobře vymyté a suché) sklenice naplníme hotovým hruškovým džemem a uzavřeme víčky. Otočíme je dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.

  5. Hruškový džem s badyánem používáme podle potřeby a chuti, je příjemně aromatický a chutný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!