Hruškový kompot recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1100 ml voda 5 - 6 ks hřebíček 350 g cukr krupice 5 - 6 ks ořechy 1,3 - 1,5 kg hrušky 2 - 3 lžíce kyselina citronová 1 ks celá skořice
Postup Hruškový kompot
Postup přípravy receptu
-
Tvrdší zdravé hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme jádřinec. Hrušky namáčíme do vody s kyselinou citronovou
Svaříme vodu s cukrem. Hrušky necháme okapat a pak je vkládáme do umytých nahřátých sklenic. Proložíme je několika jádry vlašských ořechů a do sklenice přidáme hřebíček i skořici
Sklenice zalijeme teplým cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut na 85 °C
Ořechy, hřebíček a skořice - ingredience uvedeny na 1 sklenici.