Hruškový kompot recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1100 ml voda
5 - 6 ks hřebíček
350 g cukr krupice
5 - 6 ks ořechy
1,3 - 1,5 kg hrušky
2 - 3 lžíce kyselina citronová
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdší zdravé hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme jádřinec. Hrušky namáčíme do vody s kyselinou citronovou

  2. Svaříme vodu s cukrem. Hrušky necháme okapat a pak je vkládáme do umytých nahřátých sklenic. Proložíme je několika jádry vlašských ořechů a do sklenice přidáme hřebíček i skořici

  3. Sklenice zalijeme teplým cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut na 85 °C

  4. Ořechy, hřebíček a skořice - ingredience uvedeny na 1 sklenici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!