Hustá rajčatová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 1-2 stroužky česnek 1 konzerva rajčatový protlak oregano 1 balíček mozzarella olivový olej čerstvá bazalka 0 kostek zeleninový bujón mletý černý pepř 1 konzerva sterilovaná rajčata
Postup Hustá rajčatová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou).
Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujón, podle chuti dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit.
Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.