Hustá rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
1-2 stroužky česnek
1 konzerva rajčatový protlak
oregano
1 balíček mozzarella
olivový olej
čerstvá bazalka
0 kostek zeleninový bujón
mletý černý pepř
1 konzerva sterilovaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou).

  2. Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujón, podle chuti dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit.

  3. Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!