Italský bílý chléb recept
Apetit ReceptyPostup Italský bílý chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr smícháme s droždím a vlažnou vodou a necháme kvásek asi 15 minut v teple kynout.
Mouku prosejeme do mísy. Vzešlý kvásek smícháme s moukou a vypracujeme z něj hladké těsto. Uplácáme z něj bochánek, který necháme v teple kynout asi 20 minut. Pak jej rozdělíme na 4 menší kousky a necháme je znovu chvilku kynout.
Bochník na bruschetti tvarujeme podobně jako bagetu: podlouhlý váleček. Z dalšího kousku můžeme vytvarovat třeba foccaciu: dlaněmi splácneme bochánek v placku a zapíchneme do ní několik snítek rozmarýnu a zastříkneme ji olivovým olejem.
Chleby (případně naše "výtvory") naskládáme na plech a necháme je ještě chvilku nakynout. Troubu rozehřejeme na 180 °C a chleby pečeme 20 - 30 minut. Doba záleží na velikosti.
Chléb necháme vychladnout a můžeme jej podávat nebo z něj dělat bruschetti.