Italský těstovinový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazeček pažitka 250 g rajče 4 lístky bazalka 200 g mozzarella 4 ks ančovičky 3 lžíce olivový olej 250 g kratke testoviny(mezze penne) 50 g houby v oleji 90 g artyčoky v oleji
Postup Italský těstovinový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Umyjeme a dobře osušíme pažitku, kterou nasekáme najemno. Bazalku umyjeme, osušíme a necháme stranou. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente.
Do větší salátové mísy vlijeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, sekanou pažitku a důkladně promícháme. Soudkovitá rajčata očistíme a nakrájíme. Spolu s houbami a artyčoky je dáme do mísy a dobře promícháme.
Uvařené těstoviny scedíme a dáme je do mísy s připravenou směsí. Bazalku natrháme a mozzarellu nakrájíme na kostky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Italský těstovinový salát rozdělíme do misek nebo na talíře a můžeme podávat.