Italský těstovinový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazeček pažitka
250 g rajče
4 lístky bazalka
200 g mozzarella
4 ks ančovičky
3 lžíce olivový olej
250 g kratke testoviny(mezze penne)
50 g houby v oleji
90 g artyčoky v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Umyjeme a dobře osušíme pažitku, kterou nasekáme najemno. Bazalku umyjeme, osušíme a necháme stranou. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente.

  2. Do větší salátové mísy vlijeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, sekanou pažitku a důkladně promícháme. Soudkovitá rajčata očistíme a nakrájíme. Spolu s houbami a artyčoky je dáme do mísy a dobře promícháme.

  3. Uvařené těstoviny scedíme a dáme je do mísy s připravenou směsí. Bazalku natrháme a mozzarellu nakrájíme na kostky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

  4. Italský těstovinový salát rozdělíme do misek nebo na talíře a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!