Jablečné koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
moučkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
špetka soli
250 g polohrubé mouky
2-4 cl rumu
2 dl mléka
3-4 ks nahrubo postrouhaná jablka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy přesijeme mouku a kypřící prášek. Přidáme vejce, nastrouhaná jablka, sůl, vanilkový cukr a rum. Vše zpracujeme ve vláčné těsto. Těsto necháme odpočinout.

  2. Kávovou lžičkou nebo polévkovou lžící "vykrajujeme" těsto a dáváme do rozpáleného oleje (nejlépe fritovací hnec).

  3. Koblížky smažíme do zlatavé barvy. Pak vytáhneme a necháme okapat, případně je zabalíme do ubrousku. Obalujeme v moučkovém cukru nebo sypeme vanilkovým cukrem. Můžeme cukry i smíchat a obalovat koblížky v této směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!