Jablečný koláč 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 8 ks vejce 1 l mléko 1 kg jablko 5 ks hřebíček 1 ks celá skořice máslo na vymazání 2 ks vanilkový pudinkový prášek hrubá mouka 1 lžíce cukr na sníh 1 lžíce cukr do jablek 1 lžíce cukr do pudinku na ozdobu 1 kelímek smetana ke šlehání podle potřeby mouka na vysypání
Postup Jablečný koláč 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo husté. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na 15 minut.
Po upečení necháme těsto vychladnout a vychladlé pokrájíme na čtverce 8 x 8 cm. Jablka oloupeme a nakrájíme na hrubo na nudličky. Svaříme s vodou, cukrem, celou skořicí a hřebíčkem. Jablka uvaříme doměkka. Vyjmeme koření, udržujeme je teplá. Podle návodu uvaříme pudink a udržujeme ho také teplý. Ušleháme šlehačku.
Na talířek dáme kousek moučníku, pokapeme okapanými rozvařenými jablky, zdobícím sáčkem na jablka dáme pudink. Nakonec jablečný koláč ozdobíme šlehačkou.