Jablečný koláč 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
8 ks vejce
1 l mléko
1 kg jablko
5 ks hřebíček
1 ks celá skořice
máslo na vymazání
2 ks vanilkový pudinkový prášek
hrubá mouka
1 lžíce cukr na sníh
1 lžíce cukr do jablek
1 lžíce cukr do pudinku
na ozdobu
1 kelímek smetana ke šlehání
podle potřeby
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo husté. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na 15 minut.

  2. Po upečení necháme těsto vychladnout a vychladlé pokrájíme na čtverce 8 x 8 cm. Jablka oloupeme a nakrájíme na hrubo na nudličky. Svaříme s vodou, cukrem, celou skořicí a hřebíčkem. Jablka uvaříme doměkka. Vyjmeme koření, udržujeme je teplá. Podle návodu uvaříme pudink a udržujeme ho také teplý. Ušleháme šlehačku.

  3. Na talířek dáme kousek moučníku, pokapeme okapanými rozvařenými jablky, zdobícím sáčkem na jablka dáme pudink. Nakonec jablečný koláč ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!