Jablečný koláč s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8-10 ks jablka
těsto
400 g máslo
500 g mouka
450 g hnědý cukr
250 g ovesné vločky
podle chuti
rozinky
oříšky
na ozdobu
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, hnědý cukr, lískové ořechy, rozinky a vločky smícháme. Ovesné vločky můžeme zakoupit už i s oříšky a rozinkami. Rozinky a oříšky ale nemusíme přidat. Máslo rozpustíme, ale pozor, nesmí být horké a dodáme jej do suchých ingrediencí. Pořádně zamícháme, těsto nesmí být tekuté. Polovinu těsta dáme do formy a rovnoměrně rozprostřeme. Formu nemusíme vymazat, protože v těstě už je dost másla.

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Místo jablek můžeme použít i meruňky nebo podobné ovoce. Těsto pokryjeme ovocem, posypeme vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Jablky nešetříme, jinak bude těsto po upečení moc tvrdé. Zbytek těsta nadrobíme na jablka.

  3. Jablečný koláč pečeme 45 - 60 minut v troubě předehřáté na 175 - 200 °C.

  4. Jablečný koláč s ovesnými vločkami můžeme podávat ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!