Jablečný koláč s ovesnými vločkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8-10 ks jablka těsto 400 g máslo 500 g mouka 450 g hnědý cukr 250 g ovesné vločky podle chuti rozinky oříšky na ozdobu mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr
Postup Jablečný koláč s ovesnými vločkami recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, hnědý cukr, lískové ořechy, rozinky a vločky smícháme. Ovesné vločky můžeme zakoupit už i s oříšky a rozinkami. Rozinky a oříšky ale nemusíme přidat. Máslo rozpustíme, ale pozor, nesmí být horké a dodáme jej do suchých ingrediencí. Pořádně zamícháme, těsto nesmí být tekuté. Polovinu těsta dáme do formy a rovnoměrně rozprostřeme. Formu nemusíme vymazat, protože v těstě už je dost másla.
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Místo jablek můžeme použít i meruňky nebo podobné ovoce. Těsto pokryjeme ovocem, posypeme vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Jablky nešetříme, jinak bude těsto po upečení moc tvrdé. Zbytek těsta nadrobíme na jablka.
Jablečný koláč pečeme 45 - 60 minut v troubě předehřáté na 175 - 200 °C.
Jablečný koláč s ovesnými vločkami můžeme podávat ještě teplý.