Jablíčka dušená v krému recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g máslo
2 lžíce solamyl
370 - 400 ml smetana
3 ks jablko
50 g cukr krupice
mandlové lupínky
strouhaná čokoláda
3 - 4 lžíce javorový sirup
čerstvá máta
1 lžička rumová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Omytá jablka oloupeme, příčně rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců

  2. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme cukr, solamyl, smetanu, javorový sirup a rumovou tresť. Jakmile směs začne houstnout, vložíme do ní jablka řezem dolů, zmírníme teplotu na minimum a zakryté zvolna podusíme do změknutí jablek

  3. Podušená jablíčka rozdělíme na porce, přelijeme krémem a podáváme teplá. Zdobíme strouhanou čokoládou a mandlemi. Podušená jablíčka v krému chutnají dobře i vychlazená se šlehačkou, karamelem a praženými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!