Jablíčka dušená v krému recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g máslo 2 lžíce solamyl 370 - 400 ml smetana 3 ks jablko 50 g cukr krupice mandlové lupínky strouhaná čokoláda 3 - 4 lžíce javorový sirup čerstvá máta 1 lžička rumová tresť
Postup Jablíčka dušená v krému
Postup přípravy receptu
-
Omytá jablka oloupeme, příčně rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců
V hluboké pánvi rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme cukr, solamyl, smetanu, javorový sirup a rumovou tresť. Jakmile směs začne houstnout, vložíme do ní jablka řezem dolů, zmírníme teplotu na minimum a zakryté zvolna podusíme do změknutí jablek
Podušená jablíčka rozdělíme na porce, přelijeme krémem a podáváme teplá. Zdobíme strouhanou čokoládou a mandlemi. Podušená jablíčka v krému chutnají dobře i vychlazená se šlehačkou, karamelem a praženými mandlemi.