Jablíčka na másle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžičky máslo 6 ks jablko 1 balíček skořicový cukr 1 kelímek bílý jogurt nebo zakysaná smetana 1 dl třešňovice nebo třešňový likér
Postup Jablíčka na másle recept
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme jablka a nakrájíme je na silnější plátky (kolečka). Z koleček opatrně vyřízneme jádřinec.
Mezitím na mírně rozpálené pánvičce rozpustíme asi 4 lžičky másla. Až bude máslo rozpouštěné, začneme zvolna smažit jablíčka, která jemně z obou stran posypeme skořicovým cukrem. Pokud máme doma nějaký sladší alkohol (např. třešňovici), tak jablíčka trošku podlijeme a zapalíme - tzv. flambujeme. Skořicový cukr se na jablíčkách krásně zkaramelizuje. Pro děti alkohol vynecháme.
Až jsou jablíčka pěkně měkká, odděláme je z pánvičky na talířek s ubrouskem, který nasákne přebytečný tuk.
Poté můžeme jablíčka na másle podávat a lehce je pokapat jogurtem nebo zakysanou smetanou.