Jahodové toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce máslo
150 g jahody
100 g tvaroh
100 ml smetana ke šlehání
8 kopečků vanilková zmrzlina
4 lžíce třtinový cukr
8 plátků bílý toastový chléb
podle chuti
mletý badyán

Postup přípravy receptu

  1. V topinkovači si připravíme zlatavé topinky. Jahody zatím očistíme a nakrájíme na dílky.

  2. Smetanu ušleháme. Tvaroh utřeme a vmícháme do něj šlehačku.

  3. Horké topinky potřeme tenkou vrstvou másla. Na každou topinku dáme 1 - 2 lžíce tvarohového krému, kopeček zmrzliny a ozdobíme je dílky jahod. Nakonec vše lehce zaprášíme mletým badyánem nebo mletým novým kořením a třtinovým cukrem.

  4. Jahodové toasty ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!