Vepřová pečeně s okurkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce tuk
1 ks cibule
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
1/2 l masový vývar
1 lžíce mletý kmín
6 ks nakládaná okurka
500 g vepřová pečeně bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Středně velké nakládané okurky nakrájíme na střední plátky

  2. Maso podle chuti opepříme, osolíme a zprudka na rozpáleném tuku z obou stran opečeme. Vyjmeme z pánve a uchováme pokud možno v teple

  3. Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli, zesklovatíme, zaprášíme hladkou moukou a po opražení podlijeme masovým vývarem. Dobře rozmícháme. Vaříme na mírném plameni 10 minut. Poté přidáme okurky, zamícháme, vrátíme zpět plátky masa a ještě 5 minut vaříme

  4. Vepřovou pečeni s okurkovou omáčkou podáváme například s barevnými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!