Vepřová pečeně s okurkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce tuk 1 ks cibule mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 1/2 l masový vývar 1 lžíce mletý kmín 6 ks nakládaná okurka 500 g vepřová pečeně bez kosti
Postup Vepřová pečeně s okurkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Středně velké nakládané okurky nakrájíme na střední plátky
Maso podle chuti opepříme, osolíme a zprudka na rozpáleném tuku z obou stran opečeme. Vyjmeme z pánve a uchováme pokud možno v teple
Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli, zesklovatíme, zaprášíme hladkou moukou a po opražení podlijeme masovým vývarem. Dobře rozmícháme. Vaříme na mírném plameni 10 minut. Poté přidáme okurky, zamícháme, vrátíme zpět plátky masa a ještě 5 minut vaříme
Vepřovou pečeni s okurkovou omáčkou podáváme například s barevnými těstovinami.