Jahodový dezert se zmrzlinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
50 ml smetana
2 lžíce voda
170 g jahody
250 g smetanová jogurtová zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Omyté jahody nakrájíme na menší kousky a dáme je vařit s cukrem a vodou. Vaříme pomalu asi 10 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí.

  2. Vařené jahody necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Jahody můžeme i propasírovat.

  3. Smetanu a zmrzlinu společně dobře našleháme. Jahodovou směs rozdělíme do dvou vysokých sklenek a navrchu ozdobíme smetanovou zmrzlinou.

  4. Jahodový dezert se zmrzlinou podáváme vychlazený jako výborné osvěžení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!