Jahodový dort s tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
3 lžičky kakao
3 lžíce cukr krupice
3 lžíce hladká mouka
poleva
1 ks čokoláda na vaření
krém
1 kelímek zakysaná smetana
500 g polotučný tvaroh
1 plechovka kompotované jahody
podle potřeby
čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme 3 vejce a přidáme 3 vrchovaté polévkové lžíce cukru. Směs šleháme mixérem do té doby, dokud z těsta nevznikne tuhá pěna (minimálně 15 minut). Do této pěny poté vmícháme postupně 3 lžíce hladké mouky. Nejprve do pěny rozsypeme 1 lžíci mouky, poté vařečkou těsto vytahujeme, dokud se mouka v pěně neztratí. Těsto nemícháme. A takto postupujeme i u dalších dvou lžící mouky. Poté přidáme 3 lžičky kakaa a lehounce promícháme.

  2. Těsto na jahodový dort vlijeme do formy a pečeme při 180 °C cca 15 minut. Zkontrolujeme korpus špejlí, na špejli nesmí zůstat těsto.

  3. Připravíme si krém. Smícháme 2 polotučné tvarohy s 1 zakysanou smetanou. Přidáme 1 celou plechovku jahod (bez šťávy). Jahody se smetanou a tvarohem rozšleháme tyčovým mixérem a osladíme cukrem.

  4. Na upečený korpus rozprostřeme připravený krém. Celý jahodový dort polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření - cik cak nebo po celé ploše korpusu. Jahodový dort dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.

  5. Při podávání můžeme každý kus jahodového dort ozdobit čerstvou jahodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!