Jahodový dort s tvarohovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 3 lžičky kakao 3 lžíce cukr krupice 3 lžíce hladká mouka poleva 1 ks čokoláda na vaření krém 1 kelímek zakysaná smetana 500 g polotučný tvaroh 1 plechovka kompotované jahody podle potřeby čerstvé jahody
Postup Jahodový dort s tvarohovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepneme 3 vejce a přidáme 3 vrchovaté polévkové lžíce cukru. Směs šleháme mixérem do té doby, dokud z těsta nevznikne tuhá pěna (minimálně 15 minut). Do této pěny poté vmícháme postupně 3 lžíce hladké mouky. Nejprve do pěny rozsypeme 1 lžíci mouky, poté vařečkou těsto vytahujeme, dokud se mouka v pěně neztratí. Těsto nemícháme. A takto postupujeme i u dalších dvou lžící mouky. Poté přidáme 3 lžičky kakaa a lehounce promícháme.
Těsto na jahodový dort vlijeme do formy a pečeme při 180 °C cca 15 minut. Zkontrolujeme korpus špejlí, na špejli nesmí zůstat těsto.
Připravíme si krém. Smícháme 2 polotučné tvarohy s 1 zakysanou smetanou. Přidáme 1 celou plechovku jahod (bez šťávy). Jahody se smetanou a tvarohem rozšleháme tyčovým mixérem a osladíme cukrem.
Na upečený korpus rozprostřeme připravený krém. Celý jahodový dort polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření - cik cak nebo po celé ploše korpusu. Jahodový dort dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.
Při podávání můžeme každý kus jahodového dort ozdobit čerstvou jahodou.