Jehněčí placka s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
máslo
1 - 2 lžíce kuskus
2 - 3 lžíce olivový olej
1/2 svazečku petrželová nať
400 g jehněčí kýta
300 g mražený hrášek
mletý černý pepř
1 - 2 ks čerstvá chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu očistíme a na masovém strojku umeleme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek a velmi jemně nasekáme

  2. Mleté jehněčí maso promícháme s kuskusem, ochutíme solí, česnekem, chilli papričkami a pepřem. Nakonec přidáme usekanou petrželku a propracujeme s olejem. Masovou směs necháme asi 10 minut rozležet. Pak ji namočenýma rukama vtlačíme do menší teflonové formy tak, aby masová placka byla asi 2 cm silná. Jehněčí placku pečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 10 - 15 minut

  3. Příprava hrášku: Na pánvi necháme rozpustit máslo, vmícháme mražený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a zakryté krátce podusíme. Nakonec k podušenému hrášku vmícháme vypečenou šťávu z masa

  4. Jehněčí upečenou placku rozdělíme na porce, obložíme dušeným hráškem a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!