Jehněčí placka s hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl máslo 1 - 2 lžíce kuskus 2 - 3 lžíce olivový olej 1/2 svazečku petrželová nať 400 g jehněčí kýta 300 g mražený hrášek mletý černý pepř 1 - 2 ks čerstvá chilli paprika
Postup Jehněčí placka s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kýtu očistíme a na masovém strojku umeleme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek a velmi jemně nasekáme
Mleté jehněčí maso promícháme s kuskusem, ochutíme solí, česnekem, chilli papričkami a pepřem. Nakonec přidáme usekanou petrželku a propracujeme s olejem. Masovou směs necháme asi 10 minut rozležet. Pak ji namočenýma rukama vtlačíme do menší teflonové formy tak, aby masová placka byla asi 2 cm silná. Jehněčí placku pečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 10 - 15 minut
Příprava hrášku: Na pánvi necháme rozpustit máslo, vmícháme mražený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a zakryté krátce podusíme. Nakonec k podušenému hrášku vmícháme vypečenou šťávu z masa
Jehněčí upečenou placku rozdělíme na porce, obložíme dušeným hráškem a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.