Jahodový táč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
jahody
280 g cukr krupice
150 g hrubá mouka
tuk na vymazání
směs cukru

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s polovinou cukru do světlé pěny. Postupně přidáváme zbylý cukr, prosátou mouku a vychladlé rozehřáté máslo

  2. Všechny suroviny promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků

  3. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný menší plech a poklademe plátky jahod (případně jiného čerstvého sezónního ovoce)

  4. Jahodový táč pečeme ve středně vyhřáté troubě do zezlátnutí. Upečený koláč lehce cukrujeme směsí vanilkového a moučkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!